Domov / Novinky / Zdravé a chutné recepty: dostaňte sa po Vianociach do formy
Kategórie
Výrobcovia
Novinky

Zdravé a chutné recepty: dostaňte sa po Vianociach do formy

Zdravé a chutné recepty: dostaňte sa po Vianociach do formy - Afrodit.sk    Zdá sa vám, že po Vianociach by váš jedálniček potreboval trochu odľahčiť? Vybrali sme pre vás zdravé recepty na celý deň! Vaše telo i chuťové bunky si prídu na svoje!

Výdatné raňajky: Rybie nátierka z cottage syra

Ingrediencie na 2 porcie:

1 kelímok cottage syra, 1 plechovka sardiniek alebo tuniaka vo vlastnej šťave, soľ, korenie, plnotučná horčica podľa chuti, ražný chlieb, bylinky na ozdobenie

Príprava:

V miske roztlačte sardinky a zmiešajte ich s cottage syrom. Podľa chuti pridajte plnotucnu horčicu, osoľte a okoreňte. Nátierku servírujte na ražnom chlebe.

 

Rýchla desiata: Banánový koktejl z kefíru

Ingrediencie na 2 porcie:

2 banány, 500 ml kefírového mlieka, 1 lyžica strúhaného kokosu, 1 lyžička šalvie semienok

Príprava:

Do vysokej nádoby dajte na kúsky nakrájaný banán a zalejte ho kefírovým mliekom. Pridajte strúhaný kokos podľa chuti a šalvie semienka. Všetko dôkladne rozmixujte. Koktejl servírujte studený, obmeniť ho môžete s trochou kakaa alebo škorice.

Polievka miesto obeda: Paradajková polievka s červenou šošovicou

Ingrediencie na 2 porcie:

1 plechovka krájaných paradajok, 1/2 litra zeleninového vývaru, 100 g červenej šošovice, 1 väčšia mrkva, 1 stredná cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 100 g syra feta alebo balkánskeho syra, olivový olej, kari, soľ, korenie, bylinky na ozdobenie ( napríklad koriander)

Príprava:

Na oleji speňte nadrobno nakrájanú cibuľku spolu s kari korením. Pridajte mrkvu nakrájanú na kocky, prelisovaný cesnak a paradajky. Zalejte zeleninovým vývarom, osoľte a okoreňte. Priveďte do varu a varte na miernom ohni, kým mrkva nebude takmer mäkká. Potom pridajte prepláchnutú červenú šošovicu a povarte do zmäknutia. Hustú polievku pred servírovaním posypte rozdrobeným feta syrom.

Zdravá desiata: Hummus so zeleninou

Ingrediencie na 2 porcie:

1 plechovka sterilizované cícera, 1 strúčik cesnaku, citrónová šťava podľa chuti, olivový olej, soľ, korenie, sezamové pasta (nemusí byť), zelenina na servírovanie (mrkva, paprika, uhorka)

Príprava:

Cícer sceďte a dajte do vyššej misy. Pridajte prelisovaný strúčik cesnaku a čerstvo vytlačenú citrónovú šťavu, prípadne tiež sezamovú pastu. Osoľte a okoreňte. Všetko dôkladne rozmixujte tyčovým mixérom. Podľa chuti ešte pridajte citrónovú šťavu. Ak je humus príliš tuhý, vmiešajte doň olivový olej. Hummus servírujte so zeleninou nakrájanou na prúžky.

Ľahká večera: Šalát s repou, hruškou a modrým syrom

Ingrediencie na 2 porcie:

2 hrste poľnej, 1 hruška, 150 g syra s modrou plesňou, 1 menšia predvarená červená repa, 2 lyžice slnečnicových semienok, olivový olej, balzamikový ocot, čerstvo mleté ​​farebný korenie

Príprava:

Šalát dôkladne umyte. Pridajte k nemu hrušku a repu nakrájané na menšie kocky. Pokvapkajte olejom a podľa chuti tiež balzamikovým octom. Na panvici nasucho opražte slnečnicové semienka. Valeriánku s hruškou a repou rozdeľte na taniere. Šalát posypte rozdrobeným syrom a opraženými semienkami. Pred servírovaním okoreňte.

 

Aké sú vaše obľúbené recepty, ktorými sa udržujete vo forme?

Napísal (a) Katka Martinová

katka Martinová

Zaujímam sa o módu, cestovanie, varenie aj zdravý životný štýl.
A baví ma o tom všetkom písať. ;).