Domov / Novinky / Rýchle jarné recepty zo sezónnych surovín
Výrobcovia
Odporúčame
Novinky

Rýchle jarné recepty zo sezónnych surovín

Rýchle jarné recepty zo sezónnych surovín - Afrodit.sk    Máte po zime pocit, že váš jedálniček potrebuje poriadne odľahčiť? Využite dostupných sezónnych surovín, ktoré nezaťaží vašu peňaženku ani žalúdok! Máme pre vás recepty, ktoré oceníte, keď budete mať chuť na krásna zelená jedla. Čo tak kráľovskú raňajky či netradičné obed?

Kráľovská raňajky: Vaječná omeleta s jarnou cibuľkou

Čo budete potrebovať na 2 porcie:

  • 4 vajcia

  • 2 jarné cibuľky

  • 2 lyžice smotany

  • šunka podľa chuti

  • soľ

  • čerstvo mleté ​​čierne korenie

Ako postupovať:

Do micky rozklepnite vajíčka, prilejte trochu smotany, osoľte a okoreňte. Potom vajíčka dôkladne prešľahajte. Prisypte dôkladne umytú jarnú cibuľku nakrájanú na tenké kolieska a znovu zamiešajte. Na rozpálenú panvicu nalejte polovicu zmesi, podľa chuti môžete pridať pár plátkov šunky. Panvica priklopte policou, kým vajíčka nestuhne. So zvyšnými rozšľahanými vajíčkami postup opakujte. Pred servírovaním môžete omeletu jemne posypať strúhaným parmezánom.

Ľahký obed: Špargľový krém s opečenou bagetkou

Čo budete potrebovať na 2 porcie:

  • 1 zväzok špargle

  • 1 malá cibuľa

  • 1 väčší zemiak

  • 500 ml zeleninového vývaru

  • 100 ml smotany na varenie

  • štipka muškátového orieška

  • soľ

  • čerstvo mleté ​​čierne korenie

Ako postupovať:

Na oleji speňte nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte olúpaný špargľu nakrájaný na menšie kúsky. Všetko zalejte vývarom, osoľte, okoreňte a pridajte na kúsky nakrájaný zemiakov. Polievku priveďte do varu a varte, kým špargľa nezmäkne. Potom polievku rozmixujte ponorným mixérom. Dochuťte mletým muškátovým orieškom a prípadne i štipkou sušené chilli papričky. Na záver zjemnite smotanou a ešte krátko prehrejte. Polievku servírujte s bagetkou opečenou na troche olivového oleja.

Dokonalá desiata: Domáci lučina s žeruchou

Čo budete potrebovať na 2 porcie:

  • 300 g bieleho jogurtu

  • 100 ml balenie smotany na varenie

  • soľ

  • čerstvá žerucha

Ako postupovať:

Suroviny zmiešajte a dajte ich na cedník vyložený plátnom. Zmes dajte do druhého dňa odkvapkať. Následne môžete s takto vzniknutú lučinou nakladať podľa chuti, ale jej chuť najlepšie vynikne v kombinácii s žeruchou alebo inými bylinkami.

Diétne večera: Reďkovková nátierka s tvarohom

Čo budete potrebovať na 2 porcie:

  • 1 zväzok reďkoviek

  • 1 balenie nízkotučného tvarohu

  • soľ

  • čerstvo mleté ​​čierne korenie

  • pažítka

Ako postupovať:

Do misy dajte tvaroh, pridajte reďkovky nakrájané na menšie dieliky, osoľte, okoreňte a dôkladne premiešajte. Pre spestrenie môžete pridať strúčik prelisovaného cesnaku alebo pol lyžičky plnotučnej horčice. Pred servírovaním môžete celozrnný chlieb natretý nátierkou ozdobiť vajíčkom, uvareným natvrdo a nakrájaným na kolieska alebo osminy.

 

Aký je váš obľúbený jarný recept? Budeme radi, keď sa o neho s nami a našimi čitateľkami podelíte!

Napísal (a) Katka Martinová

katka Martinová

Zaujímam sa o módu, cestovanie, varenie aj zdravý životný štýl.
A baví ma o tom všetkom písať. ;).