Domov / Novinky / Moje obľúbené nátierky a cukrovinky
Výrobcovia
Odporúčame
Novinky

Moje obľúbené nátierky a cukrovinky

Moje obľúbené nátierky a cukrovinky - Afrodit.sk    Hľadáte inšpiráciu na sviatočný stôl? Možno vám pomôžu moje obľúbené nátierky a cukrovinky, bez ktorých sa žiadne Vianoce nezaobídu!

Najobľúbenejšie nátierky našej rodiny

Receptov na nátierky nie je nikdy dosť, avšak rovnako mnohokrát robíme stále rovnaké dokola. U mňa víťazí tieto nátierky, ktorých sa nikdy nepřejíte!

Cesnaková nátierka so syrom

Receptov na cesnakovou nátierku je bezpočet, avšak v našej rodine nesmie na žiadnej rodinnej oslave a teda ani na sviatočnom stole chýbať táto pikantné nátierka.

Suroviny:

1 téglik nátierkového masla

250 g syra eidam alebo gouda

2-3 polievkové lyžice majonézy

5 strúčikov cesnaku

soľ a korenie

Príprava:

Syr nastrúhajte na jemnom strúhadle. Pridajte nátierkové maslo, prelisovaný cesnak a majonézu podľa chuti. Dôkladne osoľte a okoreňte. Všetko dôkladne premiešajte a hotovú nátierku nechajte niekoľko hodín odležať.

TIP: Nátierka sa hodí na klasické chlebíčky, ale aj jednohubky, ktoré stačí dozdobiť vlašskými orechmi, ktoré tvoria s cesnakovo-syrovou nátierkou dokonalú dvojicu.

Nivová nátierka s tymiánom

Nivovou nátierku vylepšujem trochou sušeného tymianu. To sa vám môže zdať zvláštne, ale tymián nátierku príjemne ovoňať.

Suroviny:

1 téglik nátierkového masla

200 g nivy

1 malá červená cibuľa

sušený tymián

čerstvé mleté ​​čierne korenie

smotana podľa potreby

Príprava:

Nivu nastrúhajte na hrubom strúhadle. Pridajte nátierkové maslo, nadrobno nakrájanú cibuľu a koreniny. Všetko dôkladne premiešajte. Niekedy sa stane, že je nátierka príliš hustá. V takom prípade pridám trochu smotany a hneď ide oveľa lepšie roztierať na chlebíčky.

TIP: Nátierka z nivy vynikne doplnená kvalitnou šunkou a tiež červenou paprikou alebo kapiou.

Sardinková nátierka

Niekto Rybičkové nátierku moc nemusí, ale ja na ňu nedám dopustiť, a preto si ju často robím aj na večeru. Avšak na chlebíčkách sa vyníma najlepšie!

Suroviny:

250 g plnotučného tvarohu

1 plechovka sardiniek vo vlastnej šťave

1 menšia cibuľa

1 lyžička plnotučnej horčice

soľ a korenie

Príprava:

Sardinky sceďte a vidličkou je trochu roztlačte. Pridajte tvaroh, nadrobno nakrájanú cibuľu a horčicu. Všetko premiešajte a podľa chuti osoľte a okoreňte.

TIP: Inokedy môžete použiť sardinky v pretlaku, takže nátierka bude výraznejší.

Rýchle a chutné nepečené cukrovinky

Musím sa priznať, že pečenie nie je moja silná stránka. O to radšej mám nepečené pečivo, ktoré možno pripraviť behom chvíľky a po ktorom sa väčšinou zapráši najskôr. Tu sú moji tri favoriti!

Kokosové guličky s kakaom

Klasika, ktoré sa nikdy nepřejíte. To sú kokosové guľky s kakaom, v ktorých ide príjemne cítiť aj rum.

Suroviny:

200 g piškót

200 g práškového cukru

150 g masla

2 lyžice kakaa

1 lyžica rumu (prípadne rumové aróma)

150 g strúhaného kokosu + na obalenie

Príprava:

Všetky suroviny dôkladne premiešajte a vytvorte tuhú hmotu. Z tej tvarujte guličky. Do ich stredu môžete vtlačiť kúsok sušeného ovocia. Guličky obaľte v kokose a skladujte ich v chlade.

TIP: Kokosové guľôčky môžete vylepšiť aj mletými vlašskými orechmi.

Raffaelo guličky s mandľami

Sladká slasť, ktoré nikdy neodolám. Spojenie mandlí a kokosového krému je skrátka dokonalé!

Suroviny:

1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka

200 g strúhaného kokosu + na obalenie

20 celých mandlí

Príprava:

V mise zmiešajte kondenzované mlieko s kokosom. Podľa chuti môžete pridať aj kvapku mandľového likéru. Mala by vzniknúť hustá hmota, preto prípadne prisypte kokos. Z hmoty tvarujte malé guľôčky, do ktorých stredu vtlačte mandľu. Guličky servírujte najlepšie v malých papierových košíčkoch.

TIP: Mandle môžete nahradiť tiež celými lieskovými orieškami a guličky obaliť v drvených pistáciách a razom získate ďalší druh cukroví!

Napísal (a) Katka Romanová

katka Romanová

Zaujímam sa o módu, cestovanie, varenie aj zdravý životný štýl.
A baví ma o tom všetkom písať. ;).